Fjern problemene med roten i stedet

Politiets helgebemanning i Sommer-Oslo må tredobles, hvis de skal få kontroll over voldsbruken på varme, lange og «fuktige» netter. Dagsavisen kan i dag avsløre at politiets bemanning i helgene er mye lavere enn på vanlige ukedager, kvelder og netter.

Sigve Bolstad, leder i Oslo Politiforening, er ikke i tvil: Antall patruljer som er ute i Oslo-gatene må tredobles i helgene, sammenlignet med i dag – hvis politiet skal få gjort annet enn «brannslokking». Det er ikke definert en minimumsbemanning i Oslo, derfor kan antall ordenspatruljer varierer fra veldig bra, til det helt tragiske.

Natt til forrige søndag ble ikke mindre enn åtte personer knivstukket i Oslo, fire av dem på Youngstorget i halv fire-tida om natta. Denne natta var det bare åtte ordenspatruljer fra Sentrum og Grønland politistasjon ute i gatene. En av politipatruljene ventet ikke på ambulanse, og ble brukt til å kjøre en mann som ble knivstukket i halsen til Ullevål sykehus. Det reddet trolig livet hans.
Hendelsesstyrt

– Medlemmene mine forteller at jobben deres er altfor hendelsesstyrt. De haster av gårde fra ett åsted til et annet. Det forringer kvaliteten på arbeidet som blir gjort på åstedene. De får flere separate oppdrag samtidig og opplever det som forferdelig problematisk at de ikke strekker til, sier Erik Eriksen, hovedtillitsvalgt ved Sentrum politistasjon.

Sigve Bolstad i Oslo Politiforening legger til at den lave bemanningen får alvorlige ringvirkninger:

– Politiet får ikke avhørt vitner, eller sikret spor godt nok – og det blir vanskeligere å etterforske sakene.
Folke-magnet

Ifølge stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon var det ingen utvidet bemanning forrige helg – på tross av tropevarmen, og at det var Musikkens Dag med mange gratiskonserter i Oslo. Ifølge informasjon Dagsavisen har innhentet fra de fem politistasjonene, betyr «vanlig bemanning» fire ordenspatruljer fra Sentrum, fire fra Grønland, og mellom to og fire patruljer fra de tre andre politistasjonene; Stovner, Majorstua og Manglerud. I hver patrulje er det mellom en og tre polititjenestemenn.

I slike helger fungerer Oslo som en magnet på mennesker, de strømmer til sentrum, starter å drikke tidligere, drikker mer og blir fullere – og de går senere hjem. Når utestedene stenger, sitter slengbemerkningene løst, og det kan lett bli krangling og knuffing i gatene. Slagsmål og knivstikk kan bli utløst av rene bagateller.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: