Stort asylmottak til Lillehammer

UDI har talt plass til 200. Allerede fra nyttår håper UDI (Utlendingsdirektoratet) å kunne være i gang med asylmottak på Nordseter i Lillehammer. Nabovarsel sendes ut i dag, onsdag, ifølge regiondirektør Siv Kjelstrup.

Kjelstrup orienterte Lillehammer formannskap om planene i går. UDI forhandler for tiden med Skifte eiendom, selskapet som avhender Forsvarets eiendommer, om leie av den tidligere HV-leiren i fem år. Bygningsmassen er i god stand, har UDI konstatert på to befaringer, men skal leiren fylles opp med maks antall asylsøkere, må noen av fellesrommene bygges om til boenheter.
– Og vi ser ikke for oss at 200 personer skal klare seg med ett kjøkken, sa Kjelstrup.

Mangfold

Når leieavtalen er på plass, vil UDI innhente tilbud på driften. Kjelstrup sa i går, og gjentar overfor GD, at UDI svært gjerne ser at kommunen selv vil drifte mottaket. Men alle tilbud vil bli vurdert etter pris og kvalitet.

Om det går som UDI håper, blir Nordseter befolket med et mangfold personer fra forskjellige land. Tilstrømningen av asylsøkere er for tiden størst fra Irak, Eritrea, Somalia, Russland, Afghanistan, Iran, Serbia, Kosovo og Nigeria. Også statsløse er en stor gruppe.

Mottaket vil trenge opptil 18 ansatte. Rådmann Annar Skrefsrud var tilsynelatende opptatt av at mottaket må ha nattevakt, men fikk ikke noe klart svar på det. Det vurderes, ifølge Kjelstrup.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: