FN og ytringsfrihet

Til våren samles FNs medlemsland til en ny konferanse mot rasisme og diskriminering i Genève. Canada og Israel har allerede kunngjort at de kan boikotte konferansen. Norge kommer neppe til å gjennomføre noen boikott, men skepsisen til Genève-møtet er allerede stor.

– Vil svekke FNs legitimitet
Stortingspresident Thorbjørn Jagland satte ord på denne skepsisen under et seminar hos den norske PEN-klubben. En gruppe land, først og fremst i den islamske verden, er i ferd med å snu menneskerettighetserklæringen på hodet. Fra å være en garanti for enkeltmenneskets rett til å ytre seg, ønsker disse landene å bruke menneskerettighetene til å legitimere statens rett til å kontrollere sine borgere, sa Jagland.

– For FN er dette livsfarlig. Verdensorganisasjonen sliter allerede med å være relevant i dagens verden. Hvis dette blir FN-politikk, vil det svekke FNs legitimitet, mente stortingspresidenten.

– Den forrige rasismekonferansen, i Durban i Sør-Afrika i 2001, ble en festival i kritikk av vestlige verdier. Det må aldri tillates at oppfølgerkonferansen i Genève i april neste år blir en gjentagelse av dette, sa han.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: