Antall hvite i Europa faller mens innvandrerne strømmer inn

Tyskland, Russland og Polen har allerede opplevd fall i folketallet. Ennå fortsetter den europeiske befolkningen å vokse litt, men det kan vi først og fremst takke innvandrerne for. I følge beregninger fra FN skulle folketallet i Europa allerede vært fallende, men på grunn av innvandringen regner EU med at fallet for Europa som helthet ikke kommer før rundt 2030- 2040.

Miljøvennlig og trøblete
– Folketallet i seg selv er ikke et problem. Det er aldersammensetningen som er problemet, sier Nico Keilman. – I dag er det fire yrkesaktive per pensjonist. Om 50 år vil det bare være to yrkesaktive per pensjonist. Med en slik ubalanse blir det problemer med pensjonssystemet.

– Jeg kan ikke se problemet, sier professor Kjetil Storesletten ved økonomisk institutt. – Jeg tror folk ser seg blind på offentlige finanser. Folk mener den eneste løsningen på fremtidens pensjoner er å få flere barn. Det er mulig de er opptatt av at vår kultur ikke skal forsvinne hvis vi bare blir halvparten så mange. Det er mulig de har rett, men bare tenk på det enorme bidraget til miljøet.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: