Den norske grensen er full av hull

Menneskesmuglerne blir mer raffinerte og profe- sjonelle. Dramatisk økning i bruk av falske EU-pass. Hvitvasking av identiteter er den nye trenden. Malis fikk hjelp fra 10 smuglere for å komme til Norge. Hun er en av de få som har anmeldt smuglerne.

Nylig avslørte politiet et norsk firma som hevdet at det eksporterte fisk til Usbekistan, men Norge har aldri sendt så mye som en sild til den tidligere Sovjet-republikken. Likevel hevdet firmaet, som var registrert i Brønnøysund, at det hadde behov for enorme mengder arbeidskraft. 500 arbeidskontrakter med stempel fra Notarius Publicus hadde firmaet utarbeidet, og disse skulle brukes for å søke om oppholds- og arbeidstillatelser til Norge.

–Det er ikke lenger nok bare å bli fysisk smuglet over grensene; nå gjelder det å fikse dokumenter som sikrer opphold i Norge. Vi ser en dramatisk økning i bruk av falske EU-pass. De forsøker å gjøre det så åpent og legalt som mulig, men de innsmuglede får arbeids- og oppholdstillatelse med falsk identitet, sier Bjørn Vandvik, leder for utlendingsseksjonen i Oslo politidistrikt.

De får legalt opphold i Norge, men med falsk identitet. Dette er ikke mennesker som søker asyl, men som kommer illegalt for å jobbe under falsk identitet.

–Blir ikke den falske identiteten avslørt ved første kontroll, er det svært liten sjanse for at de blir oppdaget før de ender opp med norsk statsborgerskap. Dette gjelder spesielt de som søker arbeids- og oppholdstillatelse etter EØS-avtalen, sier Vandvik.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: