Innvandrerne mister jobbene først – nå er Norge nødt til å stoppe opp, eller?

Innvandrere er sist inn på arbeidsmarkedet og først ut. Arbeidsledighetstiltakene må tilpasses innvandrernes behov, mener stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV).

Arbeidsledigheten er på vei rett opp. Ifølge NAV er det over fem år siden vi har hatt en like sterk vekst i ledigheten som nå. Stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry (SV) maner til ekstra skarpt fokus på innvandrerne framover.

– All erfaring viser at innvandrerne kommer sist inn i arbeidslivet og først ut. Derfor er det viktig å følge ekstra nøye med på hvem det er som rammes av økt arbeidsledighet, for å sette inn riktige tiltak, sier Chaudhry.

I randsonen
I løpet av oppgangstidene de siste årene har stadig flere innvandrere fått jobb. De siste tallene
fra Statistisk sentralbyrå fra august viser at arbeidsledigheten blant innvandrere sank fra 5,5 prosent i fjor til 4,7 prosent i år, men dette var før finanskrisen slo inn med full styrke og gjorde stadig flere arbeidsplasser utrygge.

Mange innvandrere er ansatt i servicenæringer som vil merke den økonomiske nedturen godt, som hotell, transport og butikk, og er dermed ekstra utsatt, sier avdelingsdirektør Elisabeth Nilsen i NAV Oslo.

– Vi vet at innvandrere ofte jobber i randsonen av arbeidsmarkedet. Servicebransjen fyller på med ekstra arbeidskraft i gode tider, når det går dårligere mister mange jobben, sier Nilsen, som jobbet i Aetat under krisen på begynnelsen av 2000-tallet.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: