Ranet 81-åring – fikk 30 dager fengsel – pluss 10 000 kroner fra den norske stat

Rumenske tyver stjal bankkortet til Sigfrid Enger da hun var på kjøpesenter i september. Deretter dro de til en kiosk og spilte på Langoddsen med kortet til den 81 år gamle kvinnen.

Sigfrid Enger er en av mange eldre som ble offer for rumenske tyver på kjøpesentre i Oslo tidligere i høst. Rumenerne spesialiserte seg på å robbe pensjonister og uføre. Et overvåkningskamera tok bilde da Enger ble frastjålet. Rett etter ble tyvene arrestert i en stor politiaksjon. Dommen for å stjele fra pensjonister og uføre ble 30 dager i fengsel.

En av rumenerne fikk ca.10000 kroner i kompensasjon fra den norske stat fordi han hadde sittet lenger enn 30 dager i varetekt.

–Det var en psykisk påkjenning å bli rundstjålet. Det er rett og slett dårlig gjort av dommeren å gi en så mild straff, sier Sigfrid Enger, som er midt i juleforberedelsene når Aftenposten tar kontakt. I motsetning til mange andre ofre for kriminalitet våget hun å stille opp i retten.

–Takket være utrolig flinke politifolk på Majorstuen har jeg vært så heldig å få tilbake alle de 25000 kronene. Ellers kunne julen blitt trist. Men denne gjengen gikk i hovedsak løs på eldre og uføre. Det er sinnssvakt, sier 81-åringen.

Les mer >>

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: