En av den seksuelle revolusjons mange negative sider

Klamydiasmitten og aborttallene blant unge øker. Seksualundervisningen har feilet, mener sexolog Gro Isachsen.

For niende år på rad øker antall positive klamydiatester. I fjor ble det meldt om nær 23.000 klamydiatilfeller. I tillegg øker antall aborter for jenter i alderen 20 til 24 år.

– Myndighetene har feilet. Det å dele ut gratis kondomer hjelper ikke. Ungdom får tre timer seksualundervisning, og det de lærer er de negative sidene, abort, kjønnssykdommer og prevensjon. Vi må ha mer fokus på de gode sidene ved sex, som kan skape trygge rammer for ungdom som har sex, sier sexolog Gro Isachsen.

Positivt forhold til sex
Ifølge Isachsen er de økte abort- og klamydiatallene ikke bare et spørsmål om prevensjon, det må skapes trygge rammer og et positivt forhold til seksualitet, mener hun.

Frida Elvira Haug Pettersen (16) og Line Bjørndal Gretland (16) synes begge at seksualundervisning i skolen må være obligatorisk, og at elevene bør få mer enn tre timers undervisning.

– Vi fikk undervisningen i naturfagstimene på ungdomsskolen, og da lærte vi bare om kroppslige ting, for eksempel hva som skjer i kroppen når du er gravid, sier Line.

– Og da er det jo for sent, skyter Frida inn.

Frida mener at det er best at lærerne tar seg av seksualundervisningen, men det er viktig at de ikke bare fokuserer på det negative.

– Jeg er så glad for at vi hadde en lærer som var åpen på å snakke om seksualitet. De kan ikke være konservative og si at vi ikke skal ha sex. For det skjer likevel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: