100 personer til Fattighuset i Oslo i fjor – i år er tallet 1000

Stadig flere trenger hjelp for å klare seg i hverdagen. I fjor var 100 personer innom Fattighuset i Oslo for å få mat hver eneste uke. I år er tallet 1000.

–Det er helt utrolig, jeg har aldri opplevd maken.

Styreleder på Fattighuset Gunnar Olsen står og beundrer alle julegavene som sirlig er delt inn i aldersgrupper. Stoler, bord og gulvet i stua er tatt i bruk. De langt over 1000 presangene kommer fra skoler, barnehager og privatpersoner. Styremedlem Johanna Engen står ved siden av og er like overveldet.

–Det kommer til å bli en rørende dag, sier hun og rister på hodet.

Men de har ikke tid til å beundre gaveflommen lenge. Det er én time til dørene åpner. Innen da skal matposer med brød, julemiddager, pålegg, melk, pakkes og gjøres klar for mange hundre mennesker som står i kø utenfor lokalene i Grønlandsleiret.
Folk er mer redde.

I fjor var 100 innom Fattighuset hver uke for å spise et gratis måltid i kafeen, ta med en pose mat, klær eller annet utstyr. I år har 10 ganger flere vært innom. Styremedlem Johanne Engen har sett mange av de nye ansiktene.

–De kommer fra hele verden, unge, gamle, småbarnsfamilier.

Engen spør aldri hvor folk kommer fra og hva de gjør, men mange er uføretrygdet. Hun har også inntrykk av at flere i jobb kommer til Fattighuset.

Engen tror den formidable veksten skyldes at flere kjenner til tilbudet eller tar mot til seg og oppsøker Fattighuset. Hun tror også en del av økningen skyldes at finanskrisen begynner å gjøre seg gjeldende.

–Folk er blitt mer redde. De sparer kanskje litt ekstra i tilfellet det skulle komme en uforutsett regning. Mange er også blitt arbeidsledige den siste tiden. De kommer til oss.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: