Blåøyde politikere

– Det er på tide at våre blåøyde politikere snart får opp øynene, sier tidligere politioverbetjent i Oslo, Finn Abrahamsen.

Finn Abrahamsen, tidligere politioverbetjent i Oslo sier overfor VG idag at voldsbildet i landet nå er mer komplekst og sammensatt enn tidligere. Samtidig hevder den tidligere politioverbetjenten at volden vi ser idag ikke vil forsvinne med det første.

– Dette er nok et fenomen som er kommet for å bli, ettersom volden får lov til å utvikle seg, sier Abrahamsen, som i mange år ledet voldsavsnittet i Oslo.

– Blåøyde politikere
Abrahamsen tror den eskallerende volden i hovedstaden skyldes et stadig mer sammensatt bybilde med mange ulike mennesker, samtidig som at politiet står uten nødvendige ressurser til å håndtere dette.

Personer med utenlandsk bakgrunn har det siste året vært involverte ved flere alvorlige voldsepisoder i Oslo. Dermed kan man ikke utelukke at det er nettopp dette Abrahamsen mener med ordene «et sammensatt bybilde med mange ulike mennesker».

– Det har aldri vært så mye drap og knivstikkinger som i 2008, og dette vil bare forsette i 2009. Dette kommer til å bli en del av hverdagen framover, så lenge politiet er såpass svekket som nå, sier Abrahamsen og føyer til:

– Det er på tide at våre blåøyde politikere snart får opp øynene.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: