Slik fører israelske soldater krig – mot sivile

gazamassakreIsraelske soldaters egne rapporter fra krigføringen mot Hamas før nyttår har skapt sjokkbølger langt inn i den israelske regjeringen. Den israelske regjeringen skal nå etterforske krigføringen i Gaza.

Soldatene hevder at sivile ble drept uten blygsel, og lite detaljerte stridsregler kunne brukes som dekke for disse handlingene.

Hærverk
Ifølge nyhetsbyrået AP forteller soldatene om vilkårlig hærverk mot palestinske hjem, ydmykelser av sivile og manglende instrukser som ledet til flere unødvendige sivile dødsfall.

Soldatene bekrefter også tidligere beskyldninger fra motparten, om at de israelske angrepene ikke i tilstrekkelig grad skilte mellom sivile og militære mål.

Kilde: Dagbladet.no

Rabbinerne i den israelske hæren skal ha sagt til soldater at de kjempet en religiøs krig mot hedninger under offensiven på Gazastripen.

Historien ble fortalt under et seminar i februar der israelske soldater skulle dele sine erfaringer fra krigen i det palestinske området. Nå er en rekke av historiene publisert i den israelske avisa Haaretz.

gazamassakre2

– Budskapet deres var veldig klart: Vi er det jødiske folket. Vi kom til dette landet som følge av et mirakel. Gud brakte oss tilbake til dette landet, og nå må vi kjempe for å jage bort hedningene som blander seg inn i vår kamp for dette hellige landet, sier en offiser med pseudonymet Ram.

Haaretz trykket både torsdag og fredag utdrag fra soldatenes historier. Flere av utsagnene tyder på at det rådet sterk forakt for palestinerne blant soldatene.

Direktøren ved instituttet der seminaret fant sted, Danny Zamir, har bekreftet at utsagnene som ble trykket torsdag, er ekte.

Kilde: VG

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: