Politikerne er ikke nødvendigvis så kloke som de høres ut som

narrSiden 2000 er antall rådgivere på Stortinget nesten doblet. Også statsrådene har fått avlasting. I dag er det flere statssekretærer ved Statsministerens kontor enn i hele regjeringsapparatet i 1947.

Politikernes ansatte får stadig mer makt, ifølge Morten Søberg (39), selv rådgiver for Sps unge håp i næringskomiteen, Ola Borten Moe. Og forfatter av essaysamlingen «Senatet som aldri vart», med historier fra Stortinget.

I skjul
– Ordningen med statssekretærer er ikke debattert i Stortinget på 30 år. Stadig mer politikk utformes litt i skjul, bortenfor folkevalgt kontroll, sier Søberg.

Statssekretærene har fått stadig mer makt, og kan signere på vegne av kongeriket. Det går ikke alltid like bra. Det var en statssekretær som godkjente opsjonsopplegget til Hydro våren 2007, som det ble noe bråk om.

Litt i skjul har Søberg selv satt spor. Det var han som skrev talen som daværende Sp-leder Åslaug Haga holdt på en regjeringsmiddag i januar 2007, med historier om dissenser i norske regjeringer. Etter det rant det inn med rødgrønne dissenser.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: