Flere arbeidstakere utnyttes

kapitalizmNy trend: Stadig flere hoteller bruker eksterne selskaper til reinhold. Fellesforbundet advarer mot umenneskelige arbeidsforhold.

Reinhold av hotellrommene har tradisjonelt vært en del av hotellets egen drift. Men nå brer en ny trend om seg: Hoteller hyrer inn eksterne selskaper, som de outsourcer reinholdet til. Nå roper Fellesforbundet varsko.

– Man tyner arbeiderne maksimalt, og når de ikke duger lenger, forsvinner de ut, sier Michella Maria Jensen, sekretær i Oslo og Akershus Hotell- og restaurantarbeiderforening, til Klassekampen.

Hun har hørt mange fortvilte medlemmer som gråtende forteller om harde arbeidsforhold.

– Arbeidsgiverne ser bare tall, og ser ikke innvirkningen på menneskene.

Hardere

Blant hotellene som har erstattet reinhold i egen regi med innleide selskaper det siste året, er Comfort Hotell Børsparken, og Thon-hotellene Spektrum, Terminus og Thon Hotel Ski. Ved disse hotellene har servicefirmaet ISS tatt over reinholdet. De ansatte, som før jobbet direkte for hotellene, har blitt overført til ISS. I en artikkel i fagbladet Magasinett skildrer Bonnie Pangilinan, som er tillitsvalgt ved Comfort Børsparken, den nye hverdagen: Fra å skulle klargjøre 22 rom daglig, må han nå ta hånd om 26, med samme krav til kvalitet.

– Jeg er fullstendig utslitt når jeg er ferdig for dagen, og orker ikke engang å leke med datteren min når jeg kommer hjem, sier han til Magasinett.

– Jeg sier til dem at jeg ikke er en maskin! Det er umulig å rekke over så mange rom på en skikkelig måte.

Konsekvensen er at folk blir utslitte og sykemeldte. Bonnie Pangilinan er en av få som har våget å stå fram offentlig. Forbundet sier de aller fleste er for redde til å skulle stå fram med eget navn og bilde.

– De er redde for å miste jobben, sier Michella Maria Jensen.

Les her

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: