Kristiania vil ikke ha Hamsun

knut_hamsun1Oslos byrådsleder Erling Lae avblåser jakten på en plass eller gate oppkalt etter Knut Hamsuns forfatterskap. – Jeg synes det er trist, sier lederen for Hamsuns jubileumsår, Vigdis Moe Skarstein.

Krangelen om hvorvidt Knut Hamsun fortjener en offentlig plass oppkalt etter seg i hovedstaden har rast i flere år. Nå som 150-årsjubileet for Hamsuns fødsel blir feiret over hele landet, var det mange som hadde håpet at Oslo i det minste ville hedre forfatteren med en gate eller plass oppkalt etter en av hans bøker eller romanfigurer.

Nå viser det seg at det ikke blir noe av verken «Hamsuns plass», «Nagels gate» eller «Ylajali torg» i Oslo.

Forsøket på å kalle opp en plass eller gate etter Knut Hamsun ble nedstemt av Oslo bystyre i fjor sommer. I stedet ble det flertall for et kompromissforslag, hvor bydelene kunne komme med navneforslag hentet fra Hamsuns bøker eller romanfigurer.

Forespørselen gikk ut til fem sentrumsnære bydeler. Men ingen av bydelsutvalgene har kommet opp med et eneste konkret forslag. Sagene, St. Hanshaugen og Gamle Oslo sier blankt nei, og viser blant annet til at Knut Hamsun ikke hadde noen spesiell tilknytning til deres bydel. Grünerløkka er i utgangspunktet positivt innstilt til Hamsuns gate, men ikke til kompromissforslaget.

Byrådsleder Erling Lae (H) legger ballen død for denne gangen, og tror det kan gå lang tid før Knut Hamsun igjen blir heftig diskutert i Oslo bystyre.

– Det utvikles helt nye bydeler i Oslo som vil trenge nye gatenavn. Kanskje avstanden til krigen er tilstrekkelig stor om ti års tid, sier Lae.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: