Narkolangere sprer frykt i Bergen

Asylsøkerne som pushet narkotika langs Akerselva i Oslo ble fjernet etter omfattende aksjoner. Nå sprer de frykt i en bydel i Bergen.

Det er mye å glede seg til når skoledagen er over. Kameratene i 7. klasse på Møhlenpris skole i Bergen har aldri vært redd på skoleveien før, men nå har situasjonen forandret seg.

– Det er litt skummelt. Noen ganger tar jeg omveier fordi det står så mange der, forteller Torjus Knutsen.

Får ikke gå i fred
Etter den omfattende narkoaksjonen ved Akerselva forsvant pusherne. Og justisministeren viste denne uken stolt fram resultatet. Men ca. 50 mil vest for Akerselva ligger Nygårdsparken i Bergen. Her har det lenge vært et fredelig rusmiljø. Men det var før de nye selgerne kom. Foreldreutvalget på Møhlenpris skole er bekymret:

– Det vi ser nå er at man ikke får gå i fred. Foreldre som følger barn i 1. klasse har blitt stoppet og spurt om de vil kjøpe narkotika på vei til skolen, sier leder for FAU ved Møhlenpris skole, Kristian Osen Fagertun.

De nye narkolangerne i Bergen er asylsøkere som tjener store penger mens de venter på at søknaden blir behandlet. De er tydelig organisert. Nå vil rektor på skolen ha dem vekk:

– Føler du at politiet har gjort for lite til nå i denne saken?

– Det har jeg ikke noe formening om for jeg vet ikke helt hva de gjør og hva de ikke gjør. Men vi er i hvert fall bekymret for den utviklingen som har vært. Det er jo den endringen med det mer aggressive salget som vi har merket nå, sier rektor ved Møhlenpris skole Kjetil Damm til TV 2.
– Godt organisert

Politiet i Bergen er klar over problemet, og bekrefter at det er en kraftig økning i salg av tunge stoffer de siste månedene.

– Tidligere fant vi de ved Akerselva. Der har de jo gjort en innsats med vektere, politi og kommunen. De vi ser nå er at de dukker opp her hos oss for å selge heroin hasj, kokain. Det er et stort problem for oss her nå, sier Jørn Solsvik.

Solsvik leder seksjonen for organisert kriminalitet i Bergen. Saken hører hjemme hos han fordi det ikke er tvil om at stoffselgerne er godt organisert.

tv2.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: