33 000 til Norge uten pass siden 2005

33 000 asylsøkere har kommet til Norge uten pass siden 2005.

Kvinnen søkte asyl i 2005 og sa at hun var blitt kidnappet og brukt som sexslave i jungelen i Burundi i to år. Både kvinnen og mannen fikk opphold i Norge. Etter tre år i Norge ble hun og ektemannen til slutt avslørt av sitt eget bryllupsbilde. En observant politibetjent undersøkte navnene på bryllupskaken, og oppdaget at kvinnen og hennes ektemann hadde oppgitt falsk identitet.

Dette er én av flere tusen saker hvor UDI og politiet bruker enorme ressurser på å finne frem til riktig identitet. Siden 2005 har det kommet 33000 asylsøkere til Norge og søkt asyl hos politiet uten pass. Dette tilsvarer folketallet i Stovner eller Grorud bydel. De fleste av dem befinner seg fortsatt i Norge.
Kostbar sak.

Historien om bryllupskaken starter i år 2000 da en kvinne kommer til Norge fra Burundi for å søke asyl. Hun får avslag, og reiser i stedet til Tyskland hvor hun gifter seg med en tysker i 2003.

Med svigermor som garantist blir kvinnens bror invitert til bryllupet i Tyskland. Etter søsterens bryllup reiser han til Norge og søker asyl under falsk identitet.

aftenposten.no/nyheter

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: