Krever psykisk sjekk av asylsøkere – vi krever stopp den fremmedkulturelle innvandringen

flyktninger1Oslos byrådsleder Erling Lae (H) krever at alle asylsøkere som kommer til landet undergår en psykiatrisk vurdering.

– Vi må forlange at det foretas en psykisk kartlegging av samtlige asylsøkere som kommer til Norge, på samme måte som man i dag foretar en somatisk undersøkelse, sier Lae til Aftenposten.no.

Bakgrunnen for Laes utspill er tallene Oslo-politiet gikk ut med på onsdag. De viser at samtlige som er anmeldt for totalt 41 overfallsvoldtekter i hovedstaden de siste tre årene, har bakgrunn som asylsøkere.

– Befolkningen må være trygge på at voldtektsmenn ikke går ute og kan begå nye overgrep. Vi vet at mange asylsøkere, ikke minst fra Irak, kommer fra områder med krigshandlinger og er traumatisert. Da kan man også bli en fare for omgivelsene. Hvis man ikke tar det alvorlig, betyr det at man utsetter folk for fare. Jeg er redd for at man kan sette hele asylsøkerinstituttet i miskreditt, sier byrådslederen.

Lae er kritisk til at politiet kun omtalte voldtektsmennene som «ikke-vestlige», og advarer mot å stemple over 120.000 lovlydige Oslo-borgere som potensielle voldsmenn. Men han understreker viktigheten av å ta problemstillingen på alvor.

– Det kan ikke være slik at de som kommer hit til landet fordi de trenger beskyttelse, blir de vi må beskytte oss mot. Da snur vi det hele på hodet, og sørger for at de få ødelegger for de mange. Man kan aldri unnskylde voldtekt, sier Lae.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: