Nesten alle asylsøkere fra Somalia får opphold i Norge

UNE har omgjort 50 UDI-avslag til somaliske og etiopiske familier med henvisning til at familien vil omskjære jentene hvis de ikke får bli i Norge.

Afrikanske flyktninger prøver desperat å komme til Europa. Praktiseringen av kjønnslemlestelse av jenter i deres hjemland får nå konsekvenser for norsk innvandringspolitikk.

I 50 ankesaker har Utlendingsnemnda (UNE) overprøvd Utlendingsdirektoratet (UDI), og innvilget opphold for afrikanske familier med jentebarn. Årsaken er at familiene kan komme til å omskjære sine døtre hvis de ikke får opphold i Norge. Dette berører særlig asylsøkere fra Somalia og Eritrea, men også det nordlige Nigeria, Sudan og Mali.
Flere får bli.

I fjor høst varslet Regjeringen en innstramming av asylpraksisen overfor somaliere som ett av 13 tiltak for å begrense asylveksten. Men nye tall viser at hittil i år har bare syv somaliere fått avslag. Det betyr at 91 prosent har fått innvilget opphold av UDI. Før Regjeringens «innstramming» i 2008 fikk 84 prosent av somalierne ja på asylsøknaden.

Innvilgelsesprosent er enda høyere for eritreere. 436 av 467 eritreere har fått opphold hittil i år. Det innebærer at 93 prosent har fått ja i sakene som er behandlet.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: