Flerkoneri mer utbredd enn tidligere antatt

women_wearing_burka_in_afghanistanDanske myndigheter er tatt på sengen: Flerkoneri er mer utbredt enn de ante.
Opplysningene kom ved en tilfeldighet. Jyllands-Posten skriver i dag at temaet dukket opp i forbindelse med arbeidet med en rapport om ikke-vestlige kvinners leveforhold i Danmark, som Velferdsdepartementet har tatt initiativ til. Flerkoneri var ikke tema i utgangspunktet, men da flere kvinner fra land som Somalia, Libanon og Tyrkia på eget initiativ tok opp temaet, laget konsulent Tina Magaard et eget kapittel om flerkoneri i rapporten.

–Noen av kvinnene var selv blitt tilbudt å bli gift som kone nummer to, andre hadde kvinner i familien som har opplevd det samme og atter andre hadde kjennskap til flerkoneri i bekjentskapskretsen. Flere av de muslimske kvinnene sa at flerkoneri er mer utbredt enn man hittil har trodd, sier Magaard.
Imamene delt.

Ikke alle imamer i Danmark lar muslimske menn gifte seg med flere kvinner. Men ifølge Jyllands-Posten, som vier saken oppmerksomhet over flere sider i dag, sier kilder i innvandrermiljøet at flere imamer gjerne vier en muslimsk mann til kone nummer to.

Hittil er det ikke laget noen dansk undersøkelse rundt omfanget av flerkoneri. Magaard og andre forskere tror imidlertid det er umulig å kartlegge. Ifølge en muslimsk kvinne hun har snakket med, er flerkoneriet et ledd i trygdejuks.

Les mer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: