Direktøren i AgriProcessors kosherslakteri erklært skyldig

Dyrene ble slaktet på en ekstrem smertefull og langvarig måte, med gjenntate kutt over halsen, blødende til døde uten noen form for bedøvelse.

Dyrene ble slaktet på en ekstrem smertefull og langvarig måte, med gjentatte kutt over halsen, blødende til døde uten noen form for bedøvelse.

AgriProcessors slakteri i Postville i delstaten Iowa, den største produsenten av kosherkjøtt i USA ble raided av U. S. Immigration and Customs Enforcement den 12. mai 2008. Under raidet utført av mer enn 900 føderale agenter ble 389 illegale arbeidere funnet, den yngste på 13 år.  Alle ansatte hadde blitt utstyrt med falske papirer, falske personnumre, og bodde i boliger av dårlig standard, leid ut av eieren av slakteriet.

Søket avdekket  også  alvorlige mangler i sikkerhetsregelverket (flere ansatte fikk kuttskader under arbeidet og til og med tilfeller av amputasjoner ble avdekket), dårlig hygiene, og brudd på reglene for slakting av storfe. Dyrene ble slaktet på en ekstrem smertefull og langvarig måte, med gjentatte kutt over halsen, blødende til døden uten noe form for bedøvelse.

I tillegg ble et våpenlager og et laboratorium for produksjon av narkotika (amfetamin) ble funnet.

Selskapet, som eies og drives av ortodokse jøder, er tiltalt for forfalskning av regnskap og  underslag. Direktøren for AgriProcessor, Sholom Rubashkin er tidligere funnet  skyldig i mer enn 9 700 brudd på lovgivningen om barnearbeid og innvandringsloven, og nesten 150 overtredelser av skattelovgivningen . Arbeiderne ble tvunget til å arbeide 60-80 timers arbeidsuker, i mange tilfeller uten systematisk utbetaling av overtidsgodtgjørelse.

En sterk mobilisering av det jødiske samfunnet fant sted som reaksjon på arrestasjonene, 12 000 signaturer blir registrert etter noen dager med kampanjen «Nei til krig i gjemmested» på grunn av skyhøye prisene på kosher kjøtt i noen uker, som resultat av nedleggelse av hovedleverandør i bransjen.

Direktøren for menneskelige ressurser, Elizabeth Billmeyer, er erklært skyldig i brudd på innvandringsloven, brudd på arbeidslover og forfalskning av dokumenter. Hun risikerer 20 års fengsel og 500 000 dollar i bøter.

http://www.forbes.com/feeds/ap/2009/04/13/ap6284985.html

http://failedmessiah.typepad.com/failed_messiahcom/2008/09/agriprocessor-1.html

Informasjon om grusome slaktemetoder og filmer som avdekker praksisen i slakteriet:

http://www.goveg.com/feat/AgriProcessors/investigator.asp

http://www.youtube.com/watch?v=4HZnQmc3U9I

Si nei til slik praksis – boikott koshermat,  her er merkene en må unngå på matprodukter:
kosher

Reklamer

Stikkord: ,

Én kommentar to “Direktøren i AgriProcessors kosherslakteri erklært skyldig”

  1. Bosse Says:

    Tviler på at oppvekstvilkårene til Tines kuer er noe mer å juble for…
    Hvem vil vel ha maten sin full av medisiner uansett?
    Meat is murder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: