Israel forbereder seg til krigen mot Iran

470px-atomic_explosion_over_hiroshimaJerusalem Post publiserte i  forrige uke en artikkel om Israels forebedelser til eventuell krig mot Iran. Det israelsk luftforsvaret startet regelmessige øvelser med Patriot ani-rakett-systemet.  Beslutningen om å starte øvelsene ble tatt i fjor av forsvarets sjef Daniel Milo. Øvelsenes forskjellige scenarier forutsetter at flere land kommer til å bli innvolvert i konflikten på Israels side og kommer til å støtte det israelske luftforsvaret med sin våpen. Ifølget Express Israels har forsvaret utført øvelser av fylling av drivstoff mellom Israel og Giblartar, og det antas at aktivt angrep av Iran er en del av øvelsen.

Undersøkelsen utført av Maagar Mochot Research Institute viser en bred støtte blant israelene for et angrep mot Iran. 66% av de spurte  støtter et angrep på Iran, 19% hadde ingen mening, og bare 15% ønsket ikke et angrep på Iran. Så mange som 75% i gruppen som støtter et angrep ville ikke forandre sin mening selv om Israel ikke fikk støtte fra USA til å gjennomføre sine planer. 60% av de spurte hadde en positiv eller veldig positive mening om USAs presidenten Barak H. Obama, men bare 38% mener at Obama er vennlig mot Israel. 63% var eninge i påstander om at forsoning med den arabiske eller muslimske verden bare kan skje på bekostning av Israel. 71% mener at USAs og Israels interesser utfyller hverandre.

Det er også utrykket en bekymring over at andre land er egoistiske siden de selv bestemmer sin oppfatning om hvem som er trusselen mot freden i verden er og at de selv ønsker å bestemme hvordan å håntere trusselen.

actu.co.il

jpost.com

Hvem er den største nukleære trusselen i Nær-Øst?

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: