Ja til desentralisering

800px-nesna002Professor og tidligere Høyre-statsråd Victor D. Norman mener finanskrisen skaper et akutt behov for å flytte flere statlige arbeidsplasser ut av Oslo.

Som arbeids- og administrasjonsminister i Bondevik II-regjeringen gjennomførte Norman flytting av åtte statlige tilsyn ut fra hovedstaden. Nær 1.000 arbeidsplasser ble flagget ut under til dels store protester.

Under en politisk debatt på NHO Trøndelags årskonferanse i Trondheim tirsdag tok professoren fra Handelshøyskolen i Bergen til orde for en ny flyttesjau.

– Å flytte høykompetansearbeidsplasser ut i distriktene er ikke omsorg for distriktene, det er omsorg for Norge. Det handler om regional utvikling, ikke distriktspolitikk. Og finanskrisen har aktualisert dette. Tradisjonell konkurranseutsatt industri sliter og vil trolig bygges mye ned. Derfor er det så viktig at staten tar ansvar og flytter arbeidsplasser i skjermet sektor. Oslo-området klarer seg alltids. Det er distriktene som nå rammes hardest, sa Norman ifølge Dagens Næringsliv.

Les mer abcnyheter.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: