Når slutter Norge å blande seg inn i andres saker ?

800px-petah2Folk flest har et veldig negativt inntrykk av Norge her på Sri Lanka, sier regjeringstalsmann til Aftenposten. Både singalesere og tamiler retter nå tungt skyts mot den tidligere fredstilretteleggeren.
Kristoffer Rønneberg

Sri Lanka er ett av ytterst få land her i verden der ordet «Norway» avgir en annen reaksjon enn skuldertrekk og tomme blikk. På den vesle øya sør for India er «Norway» et politisk ladet ord og på mange måter et symbol for en tapt fred.

Det var Norge som fungerte som tilrettelegger for fredsavtalen mellom regjeringen og opprørsgruppen LTTE, også kjent som Tamiltigrene, i 2002. Og det var Norge som i ettertid forsøkte å redde denne avtalen, selv etter at den ble brutt i 2006.

Nå er LTTE så godt som bekjempet, og en 26-årig borgerkrig ser ut til snart å være over. Det har kostet blod, svette og tårer. Frustrasjonen er fortsatt høy på begge sider, og Norge får mye av skylden.

–Det er mange her som har et veldig negativt inntrykk av Norge, sier statsråd og regjeringstalsmann Keheliya Rambukwella.

Regjeringen sa opp Norge som fredstilretteleggere i april, men norske diplomater har likevel opprettholdt kontakten med LTTE. Rambukwella mener at dette er unødvendig.

–Vi trenger ikke Norge som mellomledd. LTTE er i ferd med å bli knust, og vi trenger ikke snakke med dem, sier han.

Les mer Aftenposten.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: