Vi må ikke la oss bli tvunget til taushet

der-denkerclub_1819Aldri har temperaturen vært så høy rundt en pristildeling i regi av Fritt Ord.

Kaja Korsvold , Joacim Lund
Den siste uken har både Fritt Ords styreleder Francis Sejersted og prisvinner Nina Karin Monsen måttet tåle hard kritikk, og da den formelle pristildelingen begynte i operahuset i Bjørvika klokken 20, var et stort antall demonstranter samlet tvers over gaten, bare et steinkast unna.
Skal ikke vurdere gangbare meninger
Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) var arrangør av demonstrasjonen, og homoaktivist og tidligere Fritt Ord–prisvinner Kim Friele holdt en flammende appell for et stort antall fremmøtte.

I operaen benyttet imidlertid Sejersted anledningen til å forsvare stiftelsens valg av prisvinner. Han la vekt på at Monsen ikke får prisen for sitt engasjement rundt den nye ekteskapsloven og barn i homofile forhold, men for 40 år som en aktiv samfunnsdebattant.

– Det er ikke Fritt Ords oppgave å sitte som overdommer over hva som er gangbare meninger i det offentlige rom, sa Sejersted.

– Fritt Ords anliggende er å kjempe for vide rammer for hva vi kan godta såvel av meninger som av ytringsformer i den offentlige debatt. ”Vide rammer” betyr naturligvis ikke at alt skal være tillatt. Det er grenser, men de må være vide. Vi må være tolerante – rett og slett, mente han, og understreket at Nina Karin Monsen ikke fortjener stempelet som homofob.

Les mer aftenposten.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: