Humanistisk propaganda «Gud er en påstand – menneskerettigheter er virkelighet»

Ateister har markedsført sig med kampagner på tog og busser i flere europæiske lande. I Tyskland siger trafikselskaberne nej.

Heidi Dachs
I flere europæiske lande har ateistiske og humanistiske organisationer de seneste måneder reklameret imod Guds eksistens på tog og busser. Reklamebudskaberne har blandt andet vakt opsigt i byer som London og Barcelona.

Ateister i Tyskland ønsker også at lave en kampagne imod religion i landets største byer, men har hidtil ikke haft nogen succes.

I hverken Köln, Berlin eller München ønsker trafikselskaberne at stille busser eller tog til rådighed for en anti-religiøs reklame.

– I øjeblikket vil vi ikke have ateisternes kampagne. På grund af sammenstyrtningen af byens arkiv befinder vores by sig stadig i sorg, siger Joachim Berger, der er talsmand for Kölns trafikselskab.

– Det er rigtigt, at vi har haft reklamer med et diskret religiøst indhold, og vi vil da sikkert også gøre reklame for kondomer, hvis ikke lige paven er i byen. Det afgørende er altid reklamernes indhold og de aktuelle forhold i byen. Vi afviser ateisternes reklamer, fordi vi ikke vil udløse eller fremprovokere en konflikt i samfundet omkring særlige livsanskuelser, siger Joachim Berger.

Trafikselskaberne i Berlin og München har ligeledes sagt nej tak til kampagnen.

Les mer kristelig-dagblad.dk

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: