Loven forandres spesielt for å bli kvitt Jean Marie Le Pen

EUJean Marie Le Pen er kalt «den eldste fascist» av sosialistlederen Martin Sculz. Le Pen er det eldste medlem av det Europeiske Parlamentet (81 år), uavbrutt siden 1984. Til nå var det lovfestet tradisjon at det eldste medlemmet av det Europeiske Parlament åpnet og ledet den første sesjonen etter valget. Etter den nye regelen kommer den første sesjonen etter valget i juni 2009 til å foregå under ledelse av nåværende leder Hans Gert Poettering eller en av hans viseledere. Joseph Daul var den første som ga proposisjon til forandring av loven og fikk støtte fra alle i Lederens Konferanse i det Europeiske Paralmentet.

Grunnen til opprøret er faktumet at Le Pen ble spurt om han benekter Holocaust (et standard spørsmål som stilles uønskede politikere i land der fornektelse av Holocaust er straffbart). Han svarte at «Jeg stiller noen spørsmål selv. Jeg sier ikke at gasskammere ikke eksisterte. Jeg har ikke sett dem selv. Jeg har ikke studert dette området. Men jeg mener at det bare er en detail i hele historien av den andre verdenskrig». Denne uttalelsen tolket myndighetene som benektelse av gasskamrenes eksistens og Le Pen ble straffet med en bot på ekvivalent av 158 300 kr.

Ifølge Daul diskvalifiserer slike utttalelser Le Pen «som en person som skulle lede vår insitutusjon, til og med så lenge som en sekund».

newsbbc.co.uk

ejpress.com

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: