Moderne slaveri

kapitalizm1I slitte og nedgrisede brakker like ved hovedflyplassen på Gardermoen bor rundt 10 latviere og russere som pusser opp bad for nordmenn. Arbeidsgiver Odd Erik Fanghol bor i eneboligen ved siden av.

Klokken er litt over åtte om morgenen da vi blander oss med små grupper av russiske og latviske bygningsarbeidere på en asfaltert gårdsplass i Nannestad kommune, et steinkast fra flyplassen. Arbeiderne er i ferd med å rykke ut på dagens oppdrag, baderomsrehabilitering og varmepumpeinstallering i Oslo og østlandsområdet. Gårdsplassen er overdynget av utrangert baderomsinventar og annet bygningsavfall, slitne varebiler og containere.

Havet av bygningsavfall går rett over i et provisorisk boligkompleks bestående av tre gamle trebrakker som ikke ser ut til å være i bruk, et par campingvogner og seks sammenspleisete temmelig nedslitte moelvenbrakker der det bor folk. Et par gamle busseter med trekket i fullstendig oppløsning tjener som hagestoler ved gassgrillen utenfor, ved siden av et berg av tomkasser og tomkanner.

De latviske og russiske arbeiderne jobber for nordmannen Odd Erik Fanghol og hans firma Maxbad som rehabiliterer bad og selger varmepumper og kinesisk baderomsutstyr i Norge.

Les mer Aftenposten.no

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: