MTV-generasjonen i Tyskland

drunkBERLIN (Aftenposten.no): Flatfyll blant ungdom er blitt et problem i Tyskland, mener regjeringens ansvarlige for narkotika og alkoholproblemer, Sabine Bätzing. I flere byer innføres nå strengere kontroll med at ungdom under 18 år ikke får kjøpt alkohol.
HÅKON LETVIK – Aftenpostens korrespondent

I 2008 ble 23165 ungdommer bragt til sykehus og behandlet for alkoholforgifting etter at de ble funnet bevisstløse eller overstadig beruset i gater, i parker, på T-baner, kneiper eller på private fester.

– Barn og ungdom må beskyttes bedre mot alkoholens farer, sier Bätzing til mediene. Hun mener også at foreldre og andre voksne må bli bedre forbilder for ungdommen, og bry seg mer om alkoholmisbruket blant de unge.
«Drikk til du stuper»

Undersøkelser viser at 20 prosent av ungdom mellom 12 og 18 år den siste måneden har deltatt i såkalt «komadrikking» – drikk til du stuper. Andre spørreundersøkelser viser at over åtte prosent av ungdom mellom 12 og 18 år drikker så mye alkohol at det er fare for avhengighet.

Stadig flere unge jenter deltar i slik krampedrikking. I Berlin må politi og legevakt hver fredag og lørdag kveld bringe mellom 10 og 15 ungdommer til sykehus for såkalt «pumping» – behandling mot alkoholforgiftning. I februar ble 186 overstadig berusede ungdommer tatt hånd om i Berlin, i mars var tallet 166.

Les mer Aftenposten.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: