Fremmede politimenn i Norge?

politi
BJARNE DAHL

Vi er noen som opplevde på skinnet fremmed politi på norsk jord, og som reagerer negativt, allergisk, når utlendinger gis politimyndighet i Norge. Til det kommer at rekrutteringsgrunnlaget antas å være grupper med sterk, til dels fanatisk religiøs tilhørighet, og som er hysterisk lettantennelige i tros- og politiske sammenhenger.

Aftenposten spanderer en hel førsteside samt to helsider i  søndagsnummeret på å fremme en sikhs krav om å bli politimann i Norge. Hans motivasjon er så sterk at han overveier å søke rettens hjelp for å vinne frem. Nå er sikher i utgangspunktet gagns mennesker, de tjente den britiske krone nettopp som soldater og politi i hundre år, og har i samme egenskap spilt en betydelig rolle i det selvstendige men sørgelig ustabile India.

Men provosert av en religiøs konflikt i deres ”hellige” hovedstad Amritsar drepte to livvakter, begge sikher, Indias statsminister Indira Gandhi. De var begge utplukket og trenet for denne viktige tjenesten, men valgte å myrde den de skulle beskytte, vel vitende om at de ville bli hengt for ugjerningen. Men hevn for en religiøs krenkelse, samt egen martyrstatus, var avgjørende for de to.

Det er en holdning og et handlingsmønster som vi er blitt så sørgelig godt kjent med.

For øvrig, som ”politigeneral” Arne Johannessen uttrykker det, i et glimt av
klarsyn:  Det er ikke en menneskerett å bli politi!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: