– Paven bør beklage korstogene

450px-bentoxvi-30-10052007-225x3001Politikere i Israel angriper Benedikt XVI.

‘»Han er en sønn av en nasjon som bygde gasskamre. Og han var medlem av Hitlerjugend» uttalte Yaakov Katz, leder av israeli Nasjonal Union. Han legger til at paven burde beklage «fordi han er en tysker«.

Israel utrykker misnøye etter pavens besøk. «Hans tale beviser verbal likegyldighet«, skrev Haaretz.

«Israel er misfornøyd med pavens tale» skrev Israel Today. Radikale miljøer i Israel sier at «i beste fall så beklager paven ikke nok. I verste fall går han i fotsporene til nazistene«. For politikere som Jon Mecgar eller Szlomo Amar er paven bare «en heler av stjalne jødiske skatter«.

Yalla Kadima publiserte på internetsidene sine et bilde av paven med svastika, med forklaring at de ville «protestere mot Vatikanenes rolle under tiden av nazistisk folkemord», sa Ciki Awisar.

Yaakov Katz fra  Nasjonal Union uttalte at paven burde beklage «i kristne land ble flere jøder drept enn i ikke-kristne land». Yaakov Katz sa at «paven har ikke bedt om tilgivelse. Tilgivelse for mord på barn og kvinner. Alle sammen. For dødens industri«.

«Selv om han har ikke drept noen selv, så ligger det en del av ansvar på ham for det som skjedde. Først og fremst fordi han er et overhode av Den katolske kirke. Det er i de katolske land, der de fleste jøder døde: i Polen, i Kroatia, i Italia og i Tyskland. Jo mer religiøs land, jo flere jøder ble myrdet. Slik var rekkefølgen. Jo flere katolikker, jo flere drap

«Under korstogene plyndret deres riddere vårt land, voldtok og myrdet. Jeg kunne  forstette i det uendelige. Og det er ikke bare Europa som er skyldig. USA har gjort altfor lite for å hjelpe. De visste hva som skjedde i Auschwitz. De har gjort ingenting. En hemmelig konspirasjon av hat mot  jødene var mye større enn det synes ved første øyekast.»

«Det er bra at paven besøker Israel, så kan han selv se at jødedommen vinner over kristendommen. Vi har mange jødiske religiøse familier som føler seg forpliktet til å ha mange barn. Det er vår hevn mot de kristne.»

Deler av et intervju med Yaakov Katz, for  Dziennik.pl etter Altermedia Polen

Les mer:

Benedict’s speech showed verbal indifference and banality

Israel: Anti-Pope Image on Web Site

Israel unhappy with pope’s speech at Holocaust memorial

Vatican ‘surprised’ by criticism of pope

Survivor group: ‘Honk your horn to protest pope

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: