Tiggere en del av organisert kriminalitet mener Politiet

800px-termini_1Dagsavisen: Politiet mener at tigging, trekkspill og rosesalg kamuflerer organisert kriminalitet og hvitvasker utbyttet. Hver dag pågripes rumenere som er i besittelse av tyvegods og stjålne kredittkort i Oslo.
Eksplosjonsartet økning i vinningskriminalitet

– Tigging er ikke straffbart, men det er også et skalkeskjul for kriminelle handlinger og en del av framgangsmåten organiserte kriminelle bruker. Tiggere er del av det kriminelle miljøet. Da er det naivt å snakke om tigging som en eksotisk del av bybildet, sier Arne Solberg, sjef for Majorstua politistasjon. Han understreker likevel at han ikke har belegg for å definere alle tiggere som kriminelle.

I varetekt

På Majorstua politistasjon sitter et titall rumenere fra romfolket i varetekt, og langt flere er pågrepet. Bilene og leilighetene de er pågrepet i er stappfulle av tyvegods: Mobiltelefoner, PC-er, digitale kameraer, DVD-spillere – og ikke minst kostbare smykker. Politiet hevder rumenerne tilhører det samme miljøet som mange av Oslos tiggere. Også Dagsavisens kilder i det rumenske miljøet bekrefter den sterke koblingen mellom tiggingen på gata og bølgen av vinningskriminaliteten i Oslo

Les mer dagsavisen.no

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: