Forskere vil ha boikott av Israel

gaza-krig2

Bilder hentet fra pakalert.wordpress.com.  Noen av årsakene til at forskere bør boikotte Israel.

gaza-krigUniversitetsavisa: I et felles initiativ ber en gruppe forskere om at styrene ved NTNU og HIST går til akademisk boikott av staten Israel. Så langt har en rekke vitenskapelig ansatte ved universitetet signert.

Den foreslåtte boikotten omfatter staten Israels utdannings-, forsknings- og kulturinstitusjoner og deres representanter, uansett religion og nasjonalitet. Aksjonen har lagt ut en underskriftsliste på nett, som er åpen fram til 15. oktober.

Liknende underskriftaksjoner er satt i gang ved universiteter i land som USA; Canada, Australia, Frankrike, Tyskland og flere.

Bolsø poengterer at oppfordringen til boikott ikke omfatter en boikott av israelere som sådan. – En boikott vil innebære boikott av institusjoner, ikke den enkelte israeler. Det vil åpne for at det internasjonale samfunnet fortsatt samarbeider med dem som utgjør en kritisk stemme, sier hun.

Argumentet for boikott er slik: De israelske universitetene er dypt implisert i okkupasjonen. De aller fleste ansatte og studenter tjener i okkupasjonshæren (de som ikke gjør er et lite mindretall og de havner i fengsel). Akademikerne skriver okkupantens arkeologi, okkupantens historie, utvikler teknologiske løsninger, okkupasjonslogistikk og politisk retorikk.

gaza-krigDen britiske akademikeren Blackwell representerer British Comittee for the Universities of Palestine. Hun besøkte NTNU i februar. Her begrunnet hun sin oppfordring til ademisk og kulturell boikott med at israelske akademikere ikke gjør nok for å protestere mot overgrepene den israelske hæren begår mot palestinerne.

Les mer universitetsavisa.no

Reklamer

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: