Imamer kan komme til dine barns skole og lære dem opp i sitt bilde

ImamDenne mannen vil ikke få fulltids ansettelse av den norske stat, men noen av hans kolleger kan se fremtiden lyst i møte, hvis «norsk-pakistanske» Abid Q. Raja får det som han vil. Under viser en video hva Norge kan oppleve i nær fremtid av muslimske fødselstall.

VG: Venstre-politiker Abid Q. Raja foreslår at staten burde ansette tre imamer som på fulltid kan reise rundt på skoler og informere om islam og på andre måter delta i samfunnsdebatten.

– Hvis de klarer å forebygge voldtekt, kriminalitet og terror, så er det vel anvendte penger, sier Raja.

Forslaget kom under Rajas dialogmøte i Litteraturhuset i Oslo søndag. Han erkjenner at forslaget kanskje er litt paradoksalt til å komme fra en venstremann.

– Jo, men imamenes tid er bundet opp i moskeene. Man trengte kanskje ikke ansette dem direkte, man kunne kanalisere pengene gjennom Islamsk Råd, sier Raja til Dagsavisen.

Les mer vg.no

VG: Det var på dialogmøtet med noen av Norges mest profilerte og omsridte imamer at Abdi Raja fortalte om de sterke reaksjonene fra norske muslimer etter at han i Dagbladet fredag gikk ut og krevde troskapsløfte til det norske flagget og statsborgerskapstest av nye landsmenn.

Raja viser frem en tekstmelding til VG Nett der en muslim regelrett skjeller ut den høyt profilerte kjendisadvokaten og Venstre-politikeen som stiller til valg i Akershus ved stortingsvalget i 2009. I meldingen blir han omtalt som en «kafir».

– Noe av det verste av det de kan si til en muslim er kafir, en vantro, en frafallen.

Ordet «Kafir» er et arabisk-islamsk begrep som betyr vantro. Ut fra en tradisjonell tolkning av islam er straffen for frafalne fra religionen døden.

Les mer vg.no

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: