Bilderbergermedlem Kristin Clemet propaganderer "migrasjon skaper utvikling" – men for hvem?

Somalisk kveg

Hva slags utvikling kunne denne kvinnen bidratt med i Europa?

Kommunal-Rapport.no: Migrasjon skaper utvikling
Hvert år omkommer flere hundre mennesker mens de forsøker å komme seg fra Afrika til Europa. Vi har et medansvar for at det skjer. Europas grenser er også Norges grenser.

Gjennom boken «Migrasjon og frihet» (kan lastes ned på http://www.civita.no) har Civita tatt initiativ til en positiv debatt om migrasjon. Vi ønsker en debatt om hvordan vi kan legge til rette for at migranters drøm om et bedre liv kan utnyttes til vår, og deres, fordel. Vi vil rette søkelyset mot de muligheter som ligger i friere migrasjon, i stedet for bare å snakke om problemene. Vi tror også at det kan være nyttig å pirke litt i de premissene som ligger til grunn for den restriktive innvandringspolitikken Norge og andre rike land fører.

La oss starte med å se på forholdet mellom innvandring og utvikling i fattige land. Det er bred enighet om at økt migrasjon vil gi betydelig økt verdiskapning og mindre forskjeller globalt. Selv litt friere migrasjon vil kunne bety svært mye for velstanden i verden. Det vil være gunstig for de som reiser, men også for dem som blir igjen, blant annet fordi penger som sendes hjem av migranter viser seg å være effektiv innsats mot fattigdom.

Regjeringen erkjenner, både i den nye stortingsmeldingen om utenrikspolitikken og i meldingen om arbeidsinnvandring som kom ifjor, at migrasjon og utvikling henger sammen: «Migrasjon kan ha klare positive virkninger for fattige land. Særlig hvis utvandrerne er ufaglærte.» Samtidig vet vi at det nettopp er de ufaglærte arbeidstakerne som i stor grad er stengt ute fra det norske arbeidsmarkedet gjennom innvandringspolitikken. Regjeringen påpeker at «Det er et tankekors at globaliseringen har bidratt til at penger, varer og tjenester kan bevege seg svært fritt over landegrensene, mens det fortsatt er betydelige restriksjoner på menneskers mulighet til å flytte til andre land.» Men ettersom Regjeringen har avgjørende innflytelse på norsk innvandringspolitikk, burde den også drøftet hvorfor det er slik, og eventuelt sagt noe om hvordan Norge bør forholde seg til det. Men det gjør den ikke.

Les mer kommunal-rapport.no

Reklamer

Stikkord: , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: