Flere skal returneres? Hva med å sende disse som ikke lar seg returnere?

nigerien_mnj_fighters2_20081Dagsavisen: Regjeringen innfører 15. juni strengere regler for returnering av asylsøkere. Selv om hjemstedet anses for utrygt, kan en asylsøker likevel sendes til andre områder som vurderes som sikre.
04. juni 2009, oppdatert 04. juni 2009 17:33

Tiltaket er en del av en liste på 13 grep som regjeringen presenterte i september 2008 for å begrense strømmen av asylsøkere som ikke har behov for beskyttelse. En del er allerede satt ut i livet, andre følger etter hvert.

Det hittil siste tiltaket fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet kommer som en forskriftsendring som skal gjøre det lettere enn i dag å returnere en asylsøker til et trygt område i hjemlandet.
Les mer dagsavisen.no

Aftenposten: Han er 23 år gammel, kriminell, asylsøker og narkodømt. Norge vil ikke ha Kamal Warsame. Men vi blir ikke kvitt ham heller.

Kamal Warsame står i luftegården i Hamar fengsel. Om én uke er han ferdig med å sone. Han gruer seg. Han aner ikke hva han skal gjøre, hvor han skal gå eller hvem han skal kontakte.

I flere perioder brukte han amfetamin, heroin og hasj. Solgte for å finansiere eget bruk. Flere overdoser. Han var deprimert og sliten. Han sov under en gangbro ved Oslo S eller i et parkeringshus like ved. Tung narkorus. Ingen venner. Ingen familie.

Slik beskriver Kamal Warsame årene som asylsøker i Oslo. Uten oppholdstillatelse. Han får ikke lov til å jobbe. Han får ikke sosialhjelp, han får ikke trygd. Han har ingen rett til et sted å bo. Han har vært her i seks år.
Utvist.

I Norge er Warsame et samfunnsproblem. Han har kriminelt rulleblad. Derfor er han utvist. Frem til nå har situasjonen i Mogadishu vært så vanskelig at Norge ikke har kunnet sende ham tilbake. Han kan reise frivillig, men det vil han ikke.
Les mer aftenposten.no

Reklamer

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: