Ordet asyl er inngangsbilletten til Norge

crowdF-B: Den ulovlige innvandringen over Rygge Lufthavn er bare toppen av isfjellet. Ordet asyl er inngangsbilletten til Norge.

Ved Østfold politidistrikt ser man med stor uro på utviklingen ved grenseovergangene i fylket. Politimester Otto Stærk sier til Moss Avis at utfordringene hans politidistrikt står overfor er bekymringsfulle.

Ressurser

– Jeg har vært betenkt lenge, og jeg har i klartekst mer enn en gang sagt til Politidirektoratet at vi må få tilført større ressurser her i Østfold. Den økningen av asylsøkere med falske identitetskort over Rygge er bare toppen av isfjellet. Grenseovergangen ved Svinesund er landets største, dessuten har vi stor økning i Ørje og nå når vi har fått Rygge Sivile lufthavn i tillegg, utgjør det 40 prosent av alle landets grensepasseringer, sier politimesteren.
Les mer www.f-b.no

F-B: Arbeids- og inkluderingsdepartementet og UDI skjerper kravene til papirløse asylanter.

Asylsøkere uten ID-papirer skal ikke lenger få opphold på humanitært grunnlag i Norge. Det er klart etter at Arbeids- og inkluderingsdepartementet har gitt Utlendingsdirektoratet (UDI) instruks om å stille strengere krav til identitet i asylsaker.
95 prosent mangler ID.
Les mer www.f-b.no

Halden Arbeiderblad: Politimester Otto Stærk i Østfold er bekymret over den ulovlige innvandringen over grensen i fylket, og vil ha mer penger. Til Moss Avis sier politimester Stærk at han ser med stor uro på utviklingen ved grenseovergangene i fylket, og at utfordringene med den ulovlige innvandringen er stor.

Les mer www.ha-halden.no

Heller enn å ta i mot de mange mindreårige asylsøkerne, vil regjeringen nå legge til rette for å ta seg av asylsøkerne i deres eget hjemland. Ordningen skal gjelde for unge asylsøkere som får avslag på søknaden om opphold i landet.

– Det er ikke alltid det beste for enslige mindreårige å få opphold i Norge, med de utfordringer det er å bosette seg i et nytt land uten nettverk kan medføre. I mange tilfeller vil det være bedre om de kunne reise tilbake til et tilfredsstillende omsorgstilbud i hjemlandet, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
www.vg.no

Reklamer

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: