Befolkningsvekst i Norge, men det gjelder ikke det norske folk

SSB beregner at den «norske befolkningen» vil øke med mellom 5,4 og 8,5 millioner de neste 50 årene, men unnlater fullstendig å poengtere at antall hvite nordmenn har en fallende kurve.  Mens innvandrere, første-, andre- og tredjegenerasjons innvandrere øker i antall, fødes det færre hvite barn i hele Europa enn det de som faller fra.  Les også no.altermedia.info.

Mor og datter

SSB: Folketallet vil trolig øke sterkt fram til 2060, viser den nye befolkningsframskrivingen fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Den viktigste grunnen til dette er at det regnes med fortsatt høy innvandring. Innvandringsoverskuddet ventes imidlertid å gå noe ned de nærmeste årene.

Framskrivingen viser at folketallet vil fortsette å stige de neste 51 årene, fra 4,8 millioner i 2009 til rundt 6,9 millioner i 2060. Det er likevel stor usikkerhet i disse beregningene, spesielt knyttet til størrelsen på innvandringen. De ulike alternativene antyder at folketallet i 2060 vil ligge et sted mellom 5,4 og 8,5 millioner. Folkemengden vil trolig passere 5 millioner i 2012, skriver SSB.

Les mer SSB

Følgende video viser hvordan situasjonen kan bli i Norge om kort tid.

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: