– Slik er det på de fleste mottak

breadÅ gjøre alle fornøyde i et multikulturelt samfunn viser seg å være umulig. For noen er til og med gratis mat ikke bra nok. Det får en til å undre, hvor mange vanskeligheter har disse personene faktisk opplevd før de begynte sin reise mot det nye paradiset – Norge. Eldre generasjonene som opplevde virkelig nød lærte oss at mat er noe hellig, noe som må respekteres og ikke kastes.

Brød har alltid vært en hellig matvare i vår kultur, et symbol av overflød og belønning for hardt arbeid. Til i dag er deling av brød med familie, slekt og venner en viktig del av seremonier i mange europeiske land, i forbindelse med viktige overganger i livet og årlige jordbruksritualer.

At noen velger å kaste brød er et symbol av en dyp, uforenlig skille mellom kulturer, en alvorlig kollisjon med verdier i vår europeiske sivilisasjonen.

Smaalenene: MYSEN:100 ungdommer fra ni ulike nasjoner rundt samme bord er en utfordring med tanke på å få alle til å like maten.

Det medgir Anki Langhus, daglig leder ved Mysebu statlige mottak, overfor smaalenene.no.
– Men vi har jobbet med dette fra dag én og har en lyttende holdning overfor beboerne, sier hun.
I går avis skrev smaalenene.no om amper matkrangel på asylmottaket på Mysen. Misnøyen med maten skal ha vært stor. Noen av de afghanske beboerne har sultestreiket. Brød er blitt kastet og tallerkener knust.
Les mer smaalenene.no

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: