Fremgang for NPD i Tyskland

p3085216Den 7. juni ble det avholdt lokalvalg i syv tyske delstater. Det var delstatene Sachsen, Thüringen, Mecklenburg-Vorpommern, Saarland, Baden-Würtenberg, Rheinland-Pfalz, Sachsen-Anhalt og Thüringen som stod for tur i denne runden. Nationaldemokratische Partei Deutschlands (NPD) kom styrket ut av denne valgrunden og forsterket sin lokale maktposisjon. NPDs sterkeste område er delstaten Sachsen, hvor NPD gjorde det aller best i valget. I Sachsen fikk de 73 representanter og øket dermed antallet kraftig fra siste lokalvalg i 2004, da de fikk 26 representanter. NPD fikk sitt beste enkeltresultatet i Reinhardtsdorf-Schöna i Sachsen med 22% av stemmene. I delstaten Mecklenburg-Vorpommern fikk NPD 61 representanter, og i Thüringen 20 representanter. Også i de andre delstatene fikk NPD spredte representanter. Samlet fikk NPD 180 nye representanter i dette lokalvalget, og har nå på lokalt nivå omtrent 450 representanter.

NPD greide å øke antallet representanter til tross for en massiv mediakampanje fra den politisk korrekte eliten, som etter alle kunstens regler skulle sette NPD i et så dårlig lys som mulig. I tillegg til denne ytre motstanden har NPD slitt med interne stridigheter, noe frafall av medlemmer til partiet Deutsche Volksunion (DVU) og en opprivende finansskandale i partiet. Men til tross for all denne motbøren maktet NPD å komme seg et viktig skritt videre i dette valget.

NPDs valgsuksess har kommet i skyggen av BNPs overraskende suksess i EU-valget, men dette valget var trolig enda viktigere enn EU-valget. For ti år siden innledet NPD den lokale strategien, som vi så fruktene av ved siste valg. De har jobbet spesielt rettet mot lokale valg for sikre posisjoner på dette nivået, og så forme et fundament for et kraftfullt og effektivt videre arbeid. Dette er den viktigste forutsetningen for å kunne gjøre gode valg på delstats- og riksnivå, som vil bli avholdt senere i 2009.

NPDs formann Udo Voigt kommenterer valget

Offisiell hjemmeside:

www.npd.de

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: