Nytt fra FNs Overflodsministerium

(Teksten er hentet fra «1984» av George Orwell) Overflodsministeriets overslag hadde for eksempel gått ut på en reduksjon av hundre og fem og førti millioner par sko i det nevnte kvartal. Den virkelige produksjon ble oppgitt til to og seksti millioner par. Da Winston (les: FN-ansatt) omredigerte overslaget, satte han imidlertid tallet til syv og femti millioner, for at man kunne hevde at kvoten var mer enn oppfylt. To og seksti millioner var iallfall ikke nærmere sannheten enn syv og femti millioner eller hundre og fem og førti millioner. Høyst sannsynlig var det ikke blitt produsert noe skotøy i det hele tatt.

VG: Rundt 2,8 millioner zimbabwere kan bli stående uten nok mat fram til mars 2010. Zimbabwe må i denne perioden importere 190.000 tonn kornprodukter og 90.000 tonn annen mat, anslo organisasjonens eksperter torsdag.

Ifølge fagfolk i Verdens matvareprogram (WFP) og i FNs jordbruksorganisasjon (FAO) kan innhøstingen så langt i år ha vært mer enn dobbelt så stor som i fjor. I 2008 var avlingene i Zimbabwe katastrofalt dårlige.

Les mer vg.no

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: