Vi kan takke de internasjonale bankierer for et ødelagt Europa

bribeAftenposten: Over hele Europa øker antall arbeidsledige i rekordfart. Dario Perez (28) kjøpte sin første leilighet. Så fikk han sparken.

Livet ble ikke helt slik Dario Perez (28) hadde forventet. Våren 2008 så alt lyst ut. Han ble forfremmet til avdelingsleder i jernvarehandelen der han jobbet. Lønnen økte, samboeren var fornøyd, og banken sa ja til lån. Snart flyttet paret inn i en splitter ny toromsleilighet i Valdecarros, Madrids nyeste bydel som var i ferd med å skyte opp i rekordfart. Døgnet rundt var bygningsarbeiderne i sving.

–Dere kommer til å bo i byens flotteste og mest moderne bydel, sa selgeren da han ga Perez nøkkelen til den nye boligen.

Så kom finanskrisen.

I dag – ett år senere – står Perez og kikker utover det golde landskapet. Like bortenfor svinser hunden hans rundt i det som skulle ha vært en vakker park: en ansamling av ugress, sand og søppel. Bak ham er en halvferdig boligblokk. De tomme og delvis knuste vinduene ser sørgelig på oss. Rundt kneiser digre kraner som står tett som norgesglass i syltesesongen. Til tross for at det er hverdag, er ingen av kranene i bruk. Slik har de stått siden i fjor høst. Snekkere, murere og ingeniører er ikke å se. De har fått sparke
Les mer aftenposten.no

Reklamer

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: