Sannheten forvrenges

Eksklusivt for Altermedia Norge

Nå har vestlig media i to uker forsøkt å finne noe galt i forbindelse med valget i Iran og har nok klart å overbevise en del, utenom de som allerede hadde bestemt seg, som visse hatefulle norske politikere, uten grunnlag for sine uttalelser om et valg. Riktignok har NRK sluppet til noen få forsvarere av det som ser ut som en helt klar seier til den sittende presidenten, men fortsatt med et klart ønske om at det ikke er slik.

Som et eksempel kan det nevnes at CNN gjorde et stort nummer ut av at det etter fire dager var adskillig færre mennesker som demonstrerte i Teheran. Disse TV-bildene ble fremstilt som bevis på at regimet undertrykket ytringer angående valget på en slik måte at det var «mistenkelig». Og de store oppslagene i aviser som Dagbladet om at «POLITIET BRUKER GASS OG KØLLER» er unødvendig for tenkende mennesker å reflektere særlig over. Vi har sett politiet i Norge bruke køller og gass ved enkelte demonstrasjoner, uten at det har vært fulgt opp som bevis på brudd på ytringsfriheten.

Til tenkende journalister sier jeg les dette

Dersom man som journalist påberoper seg rollen som en forkjemper for ytringsfrihet får man virkelig passe på den rollen og ikke late som at man er opptatt av det slik man gjør når man riktignok tar tak i problemer omkring ytringsfrihet i fjerne land og land som ikke er sterkt allierte med USA, men nekter å røre ved store problemer omkring ytringsfrihet i sitt eget organ eller hos sin egen redaktør. Norsk presse har fått nok av tips om mennesker som sitter i fengsel i Europa for sine ytringer, men dere gjør intet med det og må derfor objektivt sett kalles hyklere. Dere skriver og snakker om ytringsfrihet i andre land, mens dere i neste sekund ikke protesterer på eller stiller kritiske spørsmål til politikere i Norge som sier at «ytringsfriheten har sine begrensninger». Ganske Orwellian oppførsel fra deres side og det samme kan man si om uttalelsen.

Hater Ahmedinejad alle jøder?


Reklamer

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: