Medienes hykleri har ingen grenser

china_xinjiangsvgOpptøyene i den kinesiske provinsen Xinjiang, forårsaket av muslimske minoriteter, blir ikke kalt terrorisme av de vestlige mediene (noen som snakket om en religion av «fred»?).
I NRK kan vi lese :

«Kjemper for eget hjemland

Befolkninga i Xinjiang er hovedsaklig uighurer, et sentralasiatisk folkeslag som i flere tiår har klaget over politisk-, økonomisk- og religiøs undertrykkelse. Folkegruppa, som stort sett er muslimsk, føler at de ikke får ta del i den økonomiske utviklinga i området, og at de blir dårlig behandla av de kinesiske myndighetene.

Om lag halvparten av provinsens 20 millioner innbyggere er uighurer, og mange frykter at deres levevilkår og særegne kultur trues av innvandringa av andre kinesere.

Uighurenes nasjonalisme blusset opp på 1990-tallet, og radikale islamistiske grupper kjemper for et eget hjemland for folkegruppa

Utrolig nok skal enda en muslimsk minoritet (40% av befolkning i  Xinjiang) ha krav på eget hjemland ifølge Vesten, samtidig skal vi opprinnelig beboere av våre europeiske land akseptere innvandring og  blir påtvunget et flerkulturelt samfunn. Burde ikke de samme reglene gjelde alle, der alle etniske grupper skal ha krav på egne hjemland? Er ikke VÅR særegne kultur truet av innvandring?

For de interesserte kan vi minne om at Xinjiang i sine tidligste tider var bebodd av  uyghur_girl1indo-europeiske folkeslag.

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: