Norge er "best" – slår asylrekorder

Kvinner i burkaFlere asylsøknader blir behandlet, dobbelt så mange får opphold, samtidig mangler det flere tusen asylplasser.

Aftenposten: I første halvår av 2008 fikk 1250 innvilget asyl. I 2009 er tilsvarende tall rundt 2400.

Økningen i asyl skyldes både at UDI har behandlet flere søknader og at andelen som har fått medhold har gått opp.

Avslagsprosenten har gått ned fra 59 prosent til 47 prosent, sier UDI-direktør Ida Børresen på en pressekonferanse torsdag morgen.

Denne endringen skyldes hovedsakelig at 2008 var et utypisk år fordi det ble innført en praksisendring med hensyn til personer fra Serbia, Kosovo og Tsjetsjenia.

Flere av disse ble vurdert slik at de ikke hadde behov for beskyttelse.
Størst økning fra Afghanistan

Det har vært 50 prosent økning i antall asylsøkere i første halvår av 2009 sammenlignet med i fjor.

Det er størst økning i asylsøkere fra Afghanistan. Det var totalt 1972 afghanere som søkte asyl, en øknig på 484 prosent fra første halvår 2008.

Det har desuten vært en kraftig økning i asylsøkere fra Nigeria og Etiopia.

Les mer vg.no og aftenposten.no

Aftenposten: I dag legger UDI frem halvårstall for innvandringen til Norge. Det kom om lag 8100 asylsøkere til Norge første halvår i år. Det er rundt 2500 flere enn samme periode i fjor. Derfor trengs flere tusen nye mottaksplasser.

–Vi trenger en større buffer, og må ha reservekapasitet dersom det kommer flere asylsøkere enn vi har mottaksplasser til i dag. Vi kan ikke komme i en situasjon der vi mangler plasser, sier avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i UDI.

Det er blitt dobbelt så mange asylmottak i Norge siden årsskiftet 2007/2008. Men det er ikke nok. I en analyse som UDI-direktør Ida Børresen sendte til Arbeids- og inkluderingsdepartementet for en drøy uke siden, regner hun opp flere strakstiltak for å huse nye asylsøkere, blant annet båter og teltleirer.

«UDI har vært i kontakt med meglere for ulike boliglektere for undersøkelse av eventuell mottaksdrift. Responsen har vært positiv, men det er fortsatt usikkert om dette er et realistisk alternativ. Båtene kan ha en mottakskapasitet på mellom 200 og 800 plasser», heter det i brevet.

Les mer aftenposten.no

Aftenposten: Sammenlignet med andre industrialiserte land er Norge nesten i tet når det gjelder økning av antall asylsøkere fra 2007 til 2008, kun slått av Italia. Økningen fortsetter i 2009.

Fra 2007 til 2008 økte antallet asylsøkere i Norge med 121 prosent fra 6530 til 14430. Dette plasserer landet på annenplass blant 50 industrialiserte land, kun slått av Italia som hadde en vekst på 122 prosent. Det viser en rapport fra FNs flyktningeråd (UNHCR) om asyltrender.

Utlendingsdirektoratets (UDI) halvårstall viser at økningen i asyltilstrømningen i Norge fortsetter i 2009. Sammenlignet med første halvår 2008 har antall asylsøkere økt med 50 prosent. I tillegg fikk dobbelt så mange innvilget asyl.
Les mer aftenposten.no

Reklamer

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: