"Hat" i Vesten?

taliban-flagg1Dagsavisen: Apoteker Marwa al-Sherbini (32) levde et stille liv i Dresden inntil hun ble knivstukket og drept. Nå har hjembyen Alexandria i Egypt oppkalt en gate etter henne, som en påminnelse om «hatet» i Vesten.

For to uker siden satt Marwa al-Sherbini i en rettssal i Tyskland og skulle gi sin vitneforklaring i en erstatningssak mot Alex W., som den russiskfødte tyskeren nå blir kalt. I det al-Sherbini reiste seg, hoppet Alex W. mot henne og stakk henne 18 ganger med kniv. Hun døde der og da.

Alex W. og al-Sherbini kjente hverandre ikke. Men en dag de møttes i en park, ropte Alex W. skjellsord som «terrorist» etter henne, trolig fordi hun var ikledd hijab. Al-Sherbini tok ham til retten, og Alex W. ble dømt til å betale 750 euro i erstatning. Det var under ankesaken at Alex W. drepte henne.

Siden har drapet fått internasjonale implikasjoner. I Egypt har opposisjonen krevd at president Husni Mubarak sparker sin utenriksminister ettersom han «ikke gjør nok» for å beskytte egyptere i utlandet. Iran har vært i harme over drapet. Og kansler Angela Merkel lovte Egypt å ta opp mordet i sine diskusjoner under G8-møtet i Italia.
Les mer dagsavisen.on

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: