Bli mer uavhengig, dyrk maten selv

GardenVG: Solmodne jordbær fra egen hage smaker herlig for Johanne (12) og Martinius (6).

Søsknene er vokst opp i Sogn kolonihage i Oslo, der familien bor fra mai til oktober. Der har de aller fleste hytteeierne kjøkkenhage fremdeles.
– Vi pleier å dyrke squash, gresskar, tomater og urter. Egne plommer og epler har vi også, sier Anne Karin Næss (46) og Ole Jørgen Sveen (49).

Les mer vg.no

Aftenposten: En kjøkkenhage kan være ditt beste vern mot bølgene av små og store kriser som rammer verden.
Stadig færre bønder skal lage mat til en sterkt voksende befolkning. Dyrkbar jord vil i årene som kommer bli gull verd, spår enkelte klimarådgivere.

– I årene som kommer vil det bli enda viktigere å klare seg selv. I løpet av de kommende 40 år vil vi alle måtte endre livsstil, sier Gordon Conway, som er fremtidsrådgiver i Storbritannia, og ekspert på verdens matvaresikkerhet.

Conway innledet til debatt da politikere og forskere fra mange land nylig var samlet på Svalbard for å se inn i fremtiden.

– Vi har finanskrise og klimakrise, det er frykt for terrorisme, og fremtiden er ikke like sikker som tidligere.

– Alt er snudd opp ned på kort tid. I dag regnes en fattig inder med sykkeltaxi og kjøkkenhage med ris og grønnsaker som lykkelig, mens ekteparet som begge jobbet på bilfabrikker i England neppe ser lyst på fremtiden, sier Conway. Han oppfordrer alle til å gjøre mer for å produsere sin egen mat.
Les mer aftenposten.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggers like this: