Polsk "integrering" holder asylsøkere unna

ImmigrationcenterDet internasjonal prosjektet IDEA utarbeidet i samarbeidet med EU, fastslår at de nye EU-landene gjør lite for å legge til rette for immigranter. Rapporten viser at Polen har ingen immigrasjonspolitikk. Siden 2004 har ca. 25 000 immigranter fått arbeidstillatelse, hvilket utgjør ca. 0,2 av landets befolkning. Til sammeligning utsteder land som Frankrike et høyt antall arbeidstillatelser, som telles i millioner.

Polen har ingen statlig hjelpeappparat for innvandrere. Det finnes ingen institusjon som gir informasjon om rettigheter og plikter og uten kjennskap til det polske språket blir det så godt som umulig å ordne noe i offentlige institusjoner, det finnes ikke en gang blanketter og skjemaer på engelsk.
Pengehjelpen for flyktninger er så minimal at det gjør det praktisk umulig å opprettholde et levegrunnlag (beløpet er ikke høyere enn den minstepensjonen, som mennesker som arbeidet hele sitt liv får – kommentar AM Polen).

Asylsøkerne sitter i lukkede asylmottak bak høye murer og er overvåket 24 timer i døgnet av millitære grensevakter. De får aldri forlate asylmottakene, før et positivt svar gis. De fleste får avslag på sine søknader og sendes ut av landet. Ulovlige immigranter som kommer gjennom den østlige grensen av EU fra Asia har små sjanser til å gjemme seg ubemerket i det polske samfunnet, som består av 2% utlendinger (der de fleste er tyskere, hviterussere eller ukrainske borgere). EU kritiserte også Polen for liten politisk vilje til å sørge for bedre likestilling, der det finnes hverken likestillingsminister eller likestillingsombud.

Etter Altermedia Polen

Reklamer

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: