Norge opprettholder korrupsjonen i Afrika

afrikanskesoldaterAftenposten: Det begynner allerede på havnene i Dar-es-Salam og Tanga. Tone Ellefsrud hadde samlet inn penger for å kjøpe medisinsk utstyr til sykehuset hvor hun jobbet uten lønn i landsbyen Marangu ved Kilimanjaro.

Utstyret ble sendt i tre containere fra Norge. Da hun kom for å hente dem, spurte havnemyndighetene om hun hadde 200 dollar for hver container. Det hadde hun ikke. Ok, men da måtte hun betale dagbøter for å la dem bli stående.

Ellefsrud kom til Tanzania for syv år siden som idealist på jakt etter noe meningsfylt å gjøre. Hun hadde jobbet som hjelpepleier på sykehus og 15 år i Røde kors. Hun hadde vært nestleder i Buskerud Arbeiderparti, og medlem av landsstyret. Der hadde hun kjempet for å øke Norges bistand til utviklingsland. Etter årene i Tanzania har hun fått et annet syn.

– Jeg mener Norge bør stoppe all bistand i to år, for å tvinge dem i Tanzania til å tenke selv. Ingen fattige vil merke forskjell, men mange storfolk vil måtte selge dyre biler. En stor del av bistandspengene fra Norge går rett i lommene til dem som har mest fra før, sier hun.

Les mer Aftenposten

Reklamer

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: