Det multikulturelle prosjektet slår flere sprekker

barn-i-sandkasse

Hva har Norge blitt til? En samlingsplass for alle? Hva skal den nye generasjonen identifisere seg med?

Aftenposten: Aftenposten forteller lørdag om hvordan Osloskolen blir stadig mer etnisk delt. Før sommerferien i år var minoritetselevene i flertall på hele 52 av 125 grunnskoler, mens det for åtte år siden gjaldt 25 skoler. På syv skoler i Oslo har mer enn 90 prosent av elevene minoritetsbakgrunn.

Leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, mener situasjonen i skolen er den største utfordringen vi står overfor fremover, ikke bare i Oslo, men i hele landet.

– Skolen er det viktigste leddet i inkluderingen. Det nytter ikke å gi opp og si at vi skal ha en så segregert skole, sier han.

Bøhler mener det handler om graden av norskkunnskaper og inkludering, ikke hudfarge. Han er klar på at både foreldre og andre må huske at svært mange minoritetsspråklige snakker flytende godt norsk.

Les mer aftenposten.no

Bjørn Ole Berge nektet å la datteren Vibeke-Margrethe bli den eneste i klassen med norsk bakgrunn og flyttet henne til en «hvitere» skole. –De som kritiserer meg, kunne jo tatt plassen hennes, sier han. Osloskolen blir stadig mer etnisk delt.

–Det var rett og slett uaktuelt at Vibeke-Margrethe skulle ende opp som den eneste norske i klassen. Hva slags norskopplæring ville det gitt henne? Og hvem skulle hun identifisere seg med, spør Bjørn Ole Berge, mens jentene spretter rundt på gresset. Han vet at det ikke er politisk korrekt å skifte skole på grunn av mange innvandrere, men prøver ikke å skjule seg bak andre forklaringer.

–Jeg ser jo at vi bidrar til en enda dårligere miks på skolen. Men hvorfor skal akkurat vi stå for den miksen? Det er så lett å ha riktige meninger. Men de som kritiserer, kunne jo tatt plassen hennes.

Les mer aftenposten.no

Reklamer

Stikkord: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: