Multikulturell reklame for sterk kost for polakkene, mener Microsoft

microsoft_racismVi har alle lagt merke til trenden av å plassere mennesker av ikke-europeisk opphav i alle annonser, illustrasjoner, lærebøker. Ofte er det en hvit kvinne, muligens blond og blid, ledsaget av svarte av typen macho-gangster-rapper.

Microsoft, politisk korrekt samfunn per excellence, har på sin nettside en kvinne, glad og smilende, ledsaget av svart og en asiatisk mann. Microsoft mener imidlertid at polakkene ennå ikke er klar til å motta det flerkulturelle budskapet. Polen er sett av våre eliter som et tilbakestående land veldig forsinket på veien til et flerkulturelt Europa, der det knapt finnes ikke-europeiske minoriteter (unntatt enklaver av «rom-folk»)!  Microsofts designere har derfor endret svart hode og erstatter det med et hvitt hode, og samtidig glemte å modifisrere hånden! Den asiatiske mannen ble igjen i reklamen, Microsoft var overbevist om at den teknologiske utviklingen i øst-Asia er bredt anerkjent i Polen og styrker Microsofts image som en spesialist innen teknologi.

Microsoft ba om unnskyldning da dette ble avslørt. Historien sier ikke hvem som mottok unnskyldingen.

En slik grafisk magi er derimot ikke uvanlig i Polen. På sidene til Universistet i Lublin ser vi tydelig at det finnes et forskjellig budskap beregnet på polske studenter og utenlandske studenter, der bilder av de tre leger ble tilpasset publikumet. (Bildet er forandret nå, alle er hvite – red. AM)

Fra Polen har vi også et eksempel på kampen om anerkjennelse at det finnes svart rasisme. En polsk offiserer ble myrdet i USA av en svart gjeng. Drapet er annslått å være sterkt rasistmotivert. Nå krever den polske ombudsmannen Janusz Kochanowski at Obama griper inn. Ombudsmannen krever at Obama kontakter familien til den drepte og beklager drapet. Ombudsmannen mener at Obama som den første halv-svart president i USA har en plikt til å markere sin avstand fra rasistisk motivert kriminalitet begått av de svarte i USA, på lik linje som de hvite politikerne beklaget for apartheid, diskriminering og kolonitider.

Etter Altermedia Belgia og Altermedia Polen

Reklamer

Stikkord: , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: